Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه تجسمی ـ علیرضا سپهوند: مجموعه عکس‌های «دیوید بارنت» یکی از نمونه‌های تایید کننده این عبارت است که می‌گوید: «ارزش عکس‌ها از کلمات بیشتر است». چگونه کلمات می‌توانند عدالت را برای عکاس خبرنگاری که در بیش از ۷۵ کشور جهان کار کرده و از سال ۱۹۷۶ همه انتخابات ریاست جمهوری، بازی‌های المپیک تابستانی از ۱۹۸۴، جنگ ویتنام، باب مارلی، عواقب کاترینا و معروف‌ترین آنها، انقلاب ۱۹۷۹ ایران را پوشش داده است، ادا کند؟

دیوید بارنت زاده ۱۹۴۶ سالت‌لیک‌سیتی ایالت یوتا ایالات متحده آمریکا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یک عکاس-خبرنگار است. در خلال انقلاب ۱۳۵۷ ایران عکس‌های گرفته‌شده او از صحنه‌های انقلاب به تعداد زیادی در مجله تایم منتشر گردید. از جمله این عکس‌ها نگاره امام خمینی(ره) بود که به عنوان مرد سال این مجله گزیده شد. دیوید بارنت در سال ۱۹۶۸ از دانشگاه کلرادو دانش فارغ‌التحصیل شد و کارش را با مجله‌های لایف و تایم آغاز کرد. نخست او در ایالات متحده آمریکا و بعدها کارش را در ویتنام ادامه داد. پس از کار در ویتنام او به آژانس گاما در فرانسه پیوست و ۲ سال در آنجا مشغول به کار بود. او در زمینه‌های مختلفی از جمله خبری، اجتماعی، منظره، ورزشی و حتی علمی عکاسی می‌کند و به عنوان عکاسی که از هیچ ماموریتی دست خالی بر نمی‌گردد معروف است. جوایز متعدد دیوید بارنت شامل جایزه عکاس مجله سال از سوی «وورلد پرس»(Picture of The Year، World Press Photo) و جایزه «رابرت کاپا» می‌شود، عکس‌های درخشان او جوایز بسیار دیگری را نیز تا کنون از مسابقات عکاسی سراسر جهان نصیب وی کرده‌اند.

در زمستان ۱۹۷۹، دیوید بارنت خود را در موقعیت منحصر به فردی یافت. او یکی از معدود روزنامه‌نگاران غربی بود که در طوفان انقلاب در ایران ماند و شاهد و ثبت‌کننده صحنه‌ها و وقایع سرنگونی تاریخی سلطنت فاسد شاه محمدرضا پهلوی و جایگزینی آن با اولین جمهوری اسلامی جهان مدرن را تحت رهبری امام خمینی (ره) بود.

دیوید بارنت در طول آن ۴۴ روز متوالی که جهان را شوکه کرد، از قیام‌های اولیه که به تظاهرات گسترده، خشونت و عزاداری منتهی شد، عکس گرفت. او همچنین جشن‌های شیعیان انقلابی را در هنگام سقوط یک پادشاه به تصویر کشید. در آن زمان، عکس‌های بارنت به طور گسترده در مجله تایم منتشر شد. و حالا، ۴۳ سال پس از این رویداد، بسیاری از عکس‌ها را می‌توان در یک مکان یافت: کتاب جدید ۴۴ روز: «ایران و بازسازی جهان»، که توسط نشنال جئوگرافیک منتشر شده است.

این مجموعه عکس‌ها طنین وهم انگیزی در پرتو تظاهرات انقلاب جمهوری اسلامی ایران دارند. آنها همچنین دارای شیوایی خاصی هستند که نمی‌توان آن را به صورت با واژگان تعبیر و تفسیر کرد و تنها خودِ عکس گویای آن حماسه‌ها و انقلاب بزرگ خواهد بود که در ادامه می‌بینیم:

*حضور گسترده روحانیون در تظاهرات انقلاب

*پوسترهای امام خمینی(ره) در هر راهپیمایی ضد شاه حضور داشت.

*انبوه تظاهرکنندگان ضد شاه، تهران.

*تظاهرکنندگان مجروح به سرعت به آمبولانس منتقل می‌شوند.

*یک روز قبل از ورود امام به ایران، یک روز آفتابی آرام با شلیک گلوله یکی از محافظان کاخ شاه به یک دانشجو به یک تراژدی تبدیل شد.

*من(دیوید بارنت) فردای کریسمس سال ۱۳۵۷ وارد تهران شدم، غافل از میزان ناآرامی سیاسی که به زودی متوجه عمق ماجرا شدم!

*تهران با خبر رفتن شاه غرق شادی و خوشحالی شد.

*چند ساعتی نگذشته بود که به تهران رسیدم، در خیابان بودم، وسط درگیری با اسلحه. می‌توانم بگویم این ماجرا به زودی از بین نمی‌رود.

*خیابان‌های تهران غرق شادی و سرور است.

*درگیری بین نیروهای شاه و تظاهرکنندگان انقلابی.

*عکس امام خمینی(ره) همیشه در تظاهرات جاری است.

*صدها زن چادری پوش بیرون مدرسه محل سخنرانی امام راحل، جمع مشده‌اند تا امام(ره) را ببینند. 

*امام راحل از دفتر خود در مدرسه‌ای کوچک به جمعیت سلام می‌کنند.

*در روز خروج شاه، خیابان‌های تهران مملو از ترافیک خودروهایی بود که برای جشن و شادی به خیابان‌ها آمده بودند.

*شاه در اوایل ژانویه ۱۹۷۹، برای آخرین بار کابینه دولت را معرفی کرد.

*در عرض چند روز، شاه و خانواده‌اش برای آخرین بار از تهران خارج شدند و دیگر برنگشتند.

*تظاهرکنندگان ضد شاه سربازان را در آغوش می‌گیرند.

*تظاهرکنندگان مجروح به آمبولانس منتقل می‌شوند.

*امام راحل در مدرسه‌ای کوچکی که پس از ورود به تهران آنجا را به عنوان دفتر خود برگزید،، از دیدارکنندگان استقبال می‌کند.

*مرد جوانی پرتره مخدوش و تمسخر شده شاه را به نمایش می‌گذارد.

*امام خمینی(ره) با هواپیمای ایرفرانس وارد تهران می‌شود.

*امام راحل نزدیک سیل جمعیت پر سر و صدا، فنجانی چای برای نوشیدن می‌گیرند.

*هر دفن به یک رویداد سیاسی تبدیل می‌شد که در آن شاه و ایالات متحده علیه آن مورد انتقاد شدید قرار می‌گرفتند.

*تظاهرکننده ضد شاه در راهپیمایی تهران تصاویری از قربانیان شهید شده توسط پلیس مخفی ساواک را بر لباس خود دوخته است.

*پراکنده شدن جمعیت هنگام انفجار و تیراندازی توسط نیروهای رژیم.

*فرار از تیراندازی بعد ازظهر.

*نگاره امام راحل که سال ۵۷ به عنوان مرد سال جهان بر روی جلد مجله پرتیراژ تایم چاپ شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: انقلاب روایت تصویری عکاس آمریکایی انقلاب 57 عکس محمدرضا پهلوی فجر43 امام خمینی ره امام راحل عکس ها ضد شاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۹۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد

مدرسه ملی روایت سمنان با حضور محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی و دیگر مسوولان ملی و استانی افتتاح و حکم ریاست این مدرسه به حسینعلی جعفری از نویسندگان برجسته این استان تحویل شد.

روایت موثر در جهت‌گیری افکار و جریان‌سازی

مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: روایت چیزی است که با آن می‌فهمیم چطور و چگونه عمل کنیم، درک ما را از زندگی بهبود می‌بخشد و در جهت‌گیری افکار موثر است.

بهزاد دانشگر با اشاره به تحقق وعده صادق، افزود: در آستانه تحقق این دستاورد ۲ روایت شکل گرفت یک روایت باید پاسخ داده شود و روایت دیگر در برابر ظلم باید ایستاد.

وی با بیان اینکه روایت اهمیت زیادی دارد، تصریح کرد: روایت می‌تواند عامل پویایی، ایستادگی و مقاومت باشد.

مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری انقلاب اسلامی در توصیف ارزشمندی و جایگاه روایت اظهار کرد: از عواملی که فلسطین همچنان ایستادگی و مقاومت می‌کند دلگرمی آنان به روایت پایداری است.

ادبیات پایداری سرمایه یک ملت است

پیشکسوت حوزه ادبیات پایداری گفت: روایت یا داستان معماری دارد که در ذهن می‌ماند، این ماندگاری زمینه‌ساز اشاعه آن روایت یا داستان است.

مرتضی سرهنگی در این آیین افزود: ادبیات پایداری از دارایی ملی هر کشوری محسوب می‌شود و باید این ادبیات حفظ و به نسل آینده منتقل شود، زیرا گردآوری و حفظ روایت‌ها با هدف اطلاع‌رسانی به نسل آینده جامعه تلاش برای حفظ نظام جمهوری اسلامی است.

وی با بیان اینکه روایت رشادت‌ها و جانفشانی‌ها برای حفظ کشور در حدانتظار نیست، اضافه کرد: وقتی که جامعه بداند کشور با چه سختی و قیمتی حفظ شد، بدون شک آحاد جامعه به ویژه نسل جوان در حفظ آن بیش از پیش تلاش می‌کنند و قدر می‌دانند.

پیشکسوت حوزه ادبیات پایداری گفت: مدرسه ملی روایت بستری برای بیان روایت‌ها و جانفشانی‌هاست، شاید بتوان با کتاب‌ها قیمت تمام شده جنگ را در آورد، این قیمت هنوز درنیامده است.

رمز ماندگاری روایت انقلاب اسلامی استفاده از زبان هنر است

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: اگر در جنگ روایت‌ها، روایت درست ارائه نشود، روایت‌ها تحریف خواهد شد.

سعید لشکری در این آیین افزود: روایت انقلاب اسلامی با زبان هنر رمز ماندگاری آن است و مدرسه ملی روایت این راهبرد را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: مدرسه ملی روایت خلاصه در انقلاب و دفاع مقدس نیست و رویکرد بوم‌گرایانه نیز در این مدرسه مورد توجه است و سمنان میراث‌دار بزرگانی، چون شیخ علاءالدوله سمنانی، بایزید بسطامی، شیخ ابوالحسن خرقانی است و با تکیه بر میراث‌داری و ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نیروی انسانی، این دیار برای راه‌اندازی مدرسه ملی روایت انتخاب شد.

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: پیش‌بینی می‌شود طی پنج ساله آینده کتاب‌های زیادی در روایت بزرگان و شهدای استان سمنان نوشته شود.

حفظ هویت و اصالت ملی در سایه روایت درست

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان گفت: مدرسه ملی روایت یک ظرفیت ذهنی ارزشمند برای معرفی اصالت و پیشینه این دیار است.

فرج‌الله شوشتری در این آیین افزود: جنگ امروز، جنگ روایت‌هاست و افتتاح مدرسه ملی روایت اقدامی ارزشمند برای ارایه درست روایت‌ها و معرفی هویت و خنثی‌سازی دسیسه دشمنان است.

رییس حوزه هنری سمنان گفت: سمنان استانی روایت نشده در هنر انقلاب است و با وجود ظرفیت‌هایی که دارد در کشور ناشناخته است.

محمداصغرزاده در این آیین افزود: راه‌اندازی مدرسه ملی روایت در خانه تاریخی خطیبی سمنان اقدامی ارزشمند در معرفی ظرفیت‌های این استان است.

وی ادامه داد: خانه تاریخی خطیبی در تملک شهرداری سمنان است که با مرمت مشارکتی این بنا برای چندین سال در اختیار حوزه هنری قرار گرفته و مکان مدرسه ملی روایت است.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است
  • فیلم/نمونه طنزپرداز متعهد به روایت رهبر انقلاب
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • آرمان‌های امام راحل به نسل جدید معرفی شود
  • تجدید میثاق وزیر آموزش و پرورش و معلمان با آرمان‌های امام راحل
  • تصاویر واقعی است؛ خبری از کپسول آتش نشانی نیست!+ عکس
  • مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد
  • ناخدا صمدی: امام خمینی(س) اردیبهشت 58 فرمودند «ارتش باید بماند»/ پیش از آن پرسنل ارتش در پادگان‌ها امیدی به فردای خود نداشتند/ ابراهیم متقی: خلیج فارس یکی از حوزه‌های اصلی تهدید بوده، هست و خواهد بود
  • جهان ایران را به عنوان قدرت برتر پذیرفت
  • عملیات وعده صادق ابهت آمریکایی‌ها و اسراییلی‌ها را شکست