Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

هفته‌نامه تایم در گزارشی نوشت: با آنالیز رفتارهای آمریکا و واکنش‌های ایران، این نوع رفتار طرفین در نهایت می‌تواند مرگ برجام را رقم بزند. اتفاقی که با هر متر و معیاری به نفع اسرائیل تمام خواهد شد که هم‌چنان با ادامه سیاست تهدید و مداخله‌جویی، خطر درگیری نظامی را در منطقه بالا نگه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب که به قلم ایان برمر در نسخه آنلاین روزانه تایم منتشر شده، نویسنده با تحلیل کنش‌ها و واکنش‌های ایالات متحده آمریکا و ایران مدعی شده «آمریکا و ایران در نزدیک‌ترین حالت به درگیری مستقیم نظامی قرار دارند. یعنی در آستانه برخورد رودررو: در شرایطی که دیپلماسی متوقف شده و امیدواری برای موفقیت حضوری دور و گنگ و کم‌رنگ در چشم‌اندازهای آینده دارد».

اما دلیل این ناامیدی؛ از نگاه نویسنده تایم رفتارهای پیش‌بینی پذیر دولت جو بایدن است- که باعث شده آمریکا دست بالا را در بازی از دست داده و به گویشی بهتر گزینه‌های کمی برای کنش و واکنش در قبال جمهوری اسلامی ایران در اختیار داشته باشد.

اما دلیل دست‌بستگی بایدن در برابر ایران، به عقیده نویسنده تایم به «خروج آشفته آمریکا از افغانستان» برمی‌گردد- که موجب شده «ضریب ریسک‌پذیری بایدن در مقابل ایران به شدت پایین آمده باشد. یک ضریب بسیار بسیار پائین که جو بایدن و دولت و البته حامیان دموکرات دولت را با اتهاماتی پرشمار از سوی جمهوری‌خواهان- مبنی بر سازش‌کاری- روبه‌رو می‌کند».

نویسنده در ادامه با اشاره به این که «اسرائیل به شدت از برنامه هسته‌ای ایران در هراس است و اصولا هر حرکتی از جانب جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک تهدید موجودیتی می‌بیند»؛ نوشته: «اسرائیل از این می‌ترسد که آمریکای بایدن با تمرکز سیاست خارجی‌اش روی چین و البته تمرکز امنیتی و اطلاعاتی‌اش روی آسیا در نهایت اسرائیل را در منطقه تنها بگذارد».

تایم در ادامه نوشته که اسرائیل البته تنها قدرت و تنها نیروی نظامی نگران در منطقه نیست و تقریباً هم‌زمان با رژیم صهیونیستی، متحدان آمریکا در خلیج فارس نیز به نوعی دیگر درباره مسایلی مانند جنگ‌های نیابتی و تهدیدهای سایبری ایران احساس نگرانی کرده- و بیشتر و بیشتر در ورطه ترس و هراس گرفتار می‌آیند.
دلیلش هم این که درگیری و نبرد بر سر برنامه هسته‌ای می‌تواند به بی‌شمار عواقب آشکار و نهان و البته بسیار پیامدهای هولناک برای کشورهای منطقه منجر شود.

در سطور بعدی می‌خوانیم:

هم‌زمان با افزایش تنش‌های فیمابین و کمرنگ‌تر شدن تدریجی امیدواری‌هایی که برای احیای توافق هسته‌ای وجود داشت، حالا دیگر مشخص شده که ایران بی‌تردید در ماه‌های آینده روی یک توافق محدودتر پافشاری خواهد کرد. در عین حال برای افزایش فشار جهت رسیدن به این دستاورد، این کشور بی‌شک اقدامات مشخصی- از جمله افزایش درجه غنی‌سازی اورانیوم، استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته جدید و البته انجام آزمایش‌های بیشتر درباره تکنیک‌های تبدیل اورانیوم به فلز- که در ساخت بمب هسته‌ای کاربرد دارند- نیز، به انجام خواهد رساند.

از سوی دیگر، ایران احتمالاَ در واکنش به دولت بایدن که با افزایش فشار اقتصادی قصد تسلیم کردن تهران را دارد، ممکن است یک بار دیگر قصد یادآوری توانایی‌های نظامی‌اش را داشته باشد- و مثلاَ بخواهد قدرتش در زمینه حمله به شناورهای غربی مستقر در خلیج فارس در معرض نمایش قرار دهد.

نویسنده تایم در ادامه با یادآوری هدف اصلی آمریکا از ایجاد تنگنای اقتصادی برای ایران (که می‌تواند ریسک ناآرامی‌های اجتماعی را افزایش دهد)؛ به مسایل دیگری می‌پردازد که به نظر آمریکا و متحدین‌اش ممکن است تهران را به این باور برساند که برای حل مشکلاتش باید یک سری امتیازات هسته‌ای واگذار کند. یکی از این مسایل درگیر کردن تهران در یک سری منازعات خاورمیانه‌ای مثلاً در عراق و یمن است. دیگری نیز ایجاد هراس در این کشور از بابت حملات احتمالی نظامی و سایبری خرابکارانه از سوی آمریکا و اسرائیل در سایت‌های هسته‌ای و نظامی ایران، در صورت عبور این کشور از خط قرمز نهایی، یعنی ساخت بمب هسته‌ای می‌تواند باشد. اقدامات خطرناکی که ریسک انتقام‌جویی ایران، به ویژه در فضای سایبری را به همراه دارد.

به باور یادداشت‌نویس تایم، اما، ایران همواره در مواجهه با تحولاتی از این دست نشان داده که گزینه‌های زیادی در دست دارد که می‌تواند با استفاده از آن‌ها دشمنانش را از رسیدن به اهدافشان بازداشته و با افزایش دوباره هشدارهای امنیتی فشار مضاعفی به آمریکا وارد آورد. اما به هر حال درگیری متقابل از این جنس همواره با خطر اشتباه محاسباتی و به گویشی بهتر بدسنجی از سوی هر کدام از طرفین همراه است- و طرفین باید از این احتمال آگاهی داشته باشند که هر گونه اشتباهی در این میان می‌تواند به یک برخورد و منازعه تمام و کمال فزاینده بی‌انجامد.

منبع: شفقنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: توافق هسته ای روابط ایران و آمریکا برجام هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۶۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد

همزمان با سفر آنتونی بلینکن وزیرخارجه ایالات متحده به عربستان سعودی و مطرح شدن طرح تازه برای آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها، کاخ سفید روز دوشنبه دهم اردیبهشت در بیانیه‌ای از تماس تلفنی رئیس جمهور آمریکا با رئیس جمهور مصر و امیر قطر خبر داد.

به گزارش انتخاب، بیانیه کاخ سفید تاکید می‌کند رهبران آمریکا، مصر و قطر درباره پیشنهاد تازه‌ای که اکنون برای تضمین آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس فوری در غزه روی میز است، گفتگو کردند.

رئیس جمهور آمریکا تأکید کرد که کشورش به همراه مصر و قطر برای تضمین اجرای کامل مفاد این توافق پیشنهاد تلاش خواهد کرد.

بایدن از عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهورمصر خواسته‌است تا تمام تلاش خود را برای آزادی گروگان‌های حماس به کار گیرد، زیرا این تنها مانع برای آتش‌بس فوری و امدادرسانی به غیرنظامیان در غزه است.

رئیس جمهور آمریکا همچنین بر اهمیت حفاظت از جان غیرنظامیان و اطمینان از اینکه فلسطینی‌ها به مصر یا هر مکان دیگری خارج از غزه آواره نمی‌شوند، تاکید کرده‌است.

رهبران این سه کشور همچنین «ابتکارات جاری» برای افزایش جریان کمک‌ها برای نجات جان مردم غزه را بررسی کردند. آن‌ها موافقت کردند که به طور مستقیم و از طریق تیم‌های خود در روز‌های آینده از نزدیک هماهنگ باشند.

دفتر ریاست جمهوری مصر نیز روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور این کشور در تماسی تلفنی با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، درباره آخرین تحولات در مذاکرات بر سر آتش بس در غزه و خطرات تشدید تنش نظامی در رفح گفتگو کردند.

در این بیانیه با اشاره به خطر تشدید تنش نظامی در رفح تاکید شده‌است که حمله به رفح می‌تواند فاجعه کنونی را به یک بحران انسانی بدتر تبدیل کند که بر ثبات و امنیت در منطقه تاثیر می‌گذارد.

در این گفت‌وگوی تلفنی السیسی، با بررسی تلاش‌های فشرده مصر در این زمینه، بر ضرورت دسترسی کامل و کافی به کمک‌های بشردوستانه در غزه تاکید کرد.

آنتونی بلینکن وزیرخارجه آمریکا که در حال حاضر در عربستان سعودی بسر می‌برد در توییتی از دیدار خود با نمایندگان امارات متحده عربی، قطر، مصر، اردان و سازمان آزادی‌بخش فلسطین خبر داد.

بلینکن تاکید کرده‌است که در این دیدار درباره نقش آمریکا دربرقراری صلح و امنیت پایدار در منطقه و تلاش‌هایی که درباره آزادی گروگان‌ها و دستیابی به آتش بس صورت می‌گیرد، سخن گفته‌است.

بلینکن روز دوشنبه همچنین گفت که امیدوار است حماس پیشنهاد «فوق‌العاده سخاوتمندانه» برای توقف حمله اسرائیل به غزه در ازای آزادی گروگان‌ها را بپذیرد.

به گفته او، «حماس پیشنهادی از سوی اسرائیل دریافت کرده که فوق‌العاده سخاوتمندانه است. در این لحظه تنها چیزی که بین مردم غزه و آتش‌بس ایستاده است حماس است».

وزیر خارجه آمریکا افزود: «آن‌ها باید تصمیم بگیرند و باید سریع تصمیم بگیرند. امیدوارم که تصمیم درستی بگیرند.»

گزارش‌ها حاکی است که قرار بود هیئتی از حماس روز دوشنبه به مصر برود که همراه با قطر در حال میانجیگری برای دستیابی به توافقی است که باعث توقف حملات اسرائیل و آزادی گروگان‌ها شود.

دیگر خبرها

  • نتانیاهو، پریشان‌تر از همیشه
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • بایدن: با مصر و قطر درباره آتش بس غزه همکاری می‌کنیم
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد